2019. július 2., kedd 10:53

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) -

    Sajtóközlemény

Hiteles hely - mindenhol, mindenkinek
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 51. vándorgyűlése
Székesfehérvár

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Székesfehérváron tartja 51. Vándorgyűlését Hiteles hely - mindenhol, mindenkinek címmel, amelyet a Vörösmarty Mihály Könyvtár az MKE Fejér Megyei Szervezete, és Székesfehérvár közösen rendez.
Választott témánk több szempontból is aktuális és indokolt, mely igazodik a tervezett rendezvény helyszínének sajátosságaihoz, történelmi szerepéhez és a jelenben közvetített értékeihez. Ebben a megközelítésben Székesfehérvár Magyarország ikonikus települése, hiszen évszázadokon át itt koronázták meg a királyokat és csak az lehetett törvényes – tehát hiteles – uralkodó, akinek ebben a városban tették a fejére Szent István koronáját.
Napjainkban egy ilyen jelentős és minden állampolgár részére szabadon hozzáférhető hiteleshely a könyvtár, ahol megbízható, pontos és tartalmas információt szolgáltatnak, amely a benne dolgozó szakemberek – nyugodtan mondhatjuk - több évezredre visszatekintő rutinjára, tapasztalatára támaszkodva folyamatosan alakítja, bővíti és rendelkezésre bocsátja a használók számára igénybe vehető dokumentum-bázist és segít az információk halmazai közötti eligazodásban.
    
     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.