2019. július 2., kedd 12:50

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) -

    Az Országgyűlés ma elfogadott határozatában 37.650 főben állapította meg a Magyar Honvédség hivatásos katonai létszámát, így biztosítva Magyarország biztonságának további erősítését és a Zrínyi 2026 program honvédelmi fejlesztési keretét.

Ezt a létszámot folyamatosan, a Kormány által meghatározott ütemben 2026-ra kell teljesítenie a honvédségnek. A fejlesztés középpontjában a toborzás-kiképzés, a biztos katonai életpálya és a Digitális Katona program végrehajtása áll.

Célunk a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejének a megteremtése, mert így biztosíthatjuk hazánk békéjét és függetlenségét, a magyarok biztonságát.

A határozatot a Fidesz-KDNP mellett a nemzetiségi és a Mi Hazánk képviselői szavazták meg. A Gyurcsány vezette ellenzékről – a DK-tól az MSZP-n át a Jobbikig - ismét bebizonyosodott, hogy a legfőbb nemzeti ügyben is képtelenek önös pártpolitikai érdekeiken felül emelkedni. Ezért a honvédelem területén sem számíthatnak rájuk a magyar emberek.

Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes
    
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.