2019. július 2., kedd 14:49

A Szinkronikum Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) - A SzíDoSz Szinkron Alapszervezet 2019. szeptemberében harmadik alkalommal rendezi meg a Szinkronikum Gálát, a szinkronipar különböző szakmáinak kiemelt eseményét, amely a magyar szinkronra és az általa létrehozott kulturális értékekre hívja fel a figyelmet.

    A gála egyik csúcspontja a Selmeczi Roland Tálentum díj átadása.
A díjat kifejezetten a 40 év alatti színésznők és színészek szinkronban nyújtott kiemelkedő művészi munkájáért ítéli oda egy független kuratórium a hazai piacon tevékenykedő filmforgalmazók és televízók jelölései alapján.

Az idei jelöltek:    
Csifó Dorina, Fehér Tibor, Györfi Anna, Jéger Zsombor, Kelemen Kata,
Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Szabó Máté, Szatory Dávid, Szilágyi Csenge, Törőcsik Franciska

Közülük egy független kuratórium választja ki az idei díjazottakat. A kuratórium tagjai dr. Takács Melinda, a tavalyi év díjazottjai, Balsai Móni és Varga Gábor, illetve Nagy-Kálózy Eszter.

A díjat a kuratórium harmadik éve ítéli oda a szakma fiatal tehetségeinek, életben tartva ezzel Selmeczi Roland emlékét és munkásságát. Az első díjra 2017-ben a HBO, a Comedy Central, az RTL Spike, a Paramount Channel, a Sony Pictures Television Networks, az AMC Networks International-Central Europe, az MTVA, a TV2 csoport, valamint a Fox Magyarország, 2018-ban a Fórum Hungary, az InterCom, az MTVA, az RTL Klub, a TV2 csoport, a Viasat-AXN televíziók, az HBO, a Comedy Central állítottak jelölteket.
    
     Kiadó: Szinkronikum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.