2019. július 3., szerda 11:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 3., szerda (OS) - DK: Veszprémben már nincsenek mikrobiológiai vizsgálatok sem - A magyar egészségügy halott

    Sokszor elmondtuk, hogy az egészségügy végstádiumos beteg. A legutóbbi intézkedések alapján sajnos azt kell mondjuk, hogy valójában halott. Halott, amelynek még növekszik a körme. Az a legutóbbi intézkedés, amely szerint Veszprémben már nincsenek mikrobiológiai vizsgálatok, ezért a Népszava egy forrása szerint Budapestre utaztatják a tenyészeteket, azt mutatja, hogy a magyar egészségügy nem tud megfelelni a legalapvetőbb feladatának, az emberi élet megóvásának, védelmének, helyreállításának.

Az Orbán-kormány eldöntötte, hogy a legembertelenebb módon lesz egy egészségügye az azt saját zsebből megfizetni képeseknek, az abban dolgozó orvosoknak és ápolóknak, és mindenki másnak lesz egy halálgyár. Az ország többsége a véletlen szerencsére, az innen-onnan összeszedett kapcsolatokra, összekuporgatott hálapénzre és pár, becsületét ilyen körülmények között is megőrző egészségügyi dolgozóra bízhatja magát.

Ez a történet itt áll készen előttünk, a valamennyiünket szolgáló magas színvonalú egészségügy már halott. A feltámasztásához ennek a kormánynak a bukására van szükség, mert akik emberek tízezreinek haláláért tehetők felelőssé, azokkal nem tárgyalni kell, hanem küzdeni bukásukig.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.