2019. július 4., csütörtök 12:32

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 4., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Tarlós István némán asszisztál a budapesti kulturális és tudományos élet kivéreztetéséhez

    Sermer Ádám a budapesti független színházak ellehetetlenítésére és a Magyar Tudományos Akadémia szétverésére hívta fel a figyelmet "Tarlós ígéreteinek nyomában" című sorozatának harmadik részében. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje 2009-es ígéreteivel szembesítette Budapest vezetőjét, aki megválasztása előtt azt ígérte, megőrzi a főváros kulturális életének sokszínűségét, bevonja a nézőket, diákokat, tanárokat és a civileket is a színházi műhelyeket érintő döntéshozatalba. Ennek 10 éve, a jól hangzó kampányígéretekből azonban semmi sem lett. A kormány a kultúr-TAO megszüntetésével azt a célt tűzte ki, hogy szisztematikusan ledarálja a neki nem tetsző független- és a magánszínházakat, a főpolgármester pedig némán asszisztál mindehhez.

Tarlós István ingerköszöbét - ahogy ő maga fogalmazott - nem érte el a CEU elüldözése, de az MTA szétdarabolása, és az Átrium Színház, a Szkéné, a Jurányi Produkciós Ház, a Stúdió K. vagy épp Pintér Béla Társulatának ellehetetlenítése sem. A főpolgármester ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan Budapest vezetésére, mert ahelyett, hogy a budapestiek érdekét képviselné, ahelyett, hogy betartaná ígéretét, és megvédené a kultúra, a tudomány szabadságát, kizárólag az illiberális állam kulturkampfja és Orbán Viktor akarata szerint cselekszik.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.