2019. július 5., péntek 15:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 5., péntek (OS) - A Liberálisok is részt vesznek a gyűlöletbeszéd ellen szervezett 1 Magyarország Pikniken

    A Magyar Liberális Párt kiáll a gyűlöletkeltés, a kirekesztés és a jogegyenlőtlenségek ellen, ezért Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője, valamint Sermer Ádám főpolgármester-jelölt képviseletében részt veszünk a Roma Sajtóközpont által a gyűlöletbeszéd ellen szervezett 1 Magyarország Pikniken.

A rendezvény célja, hogy civil szervezetek, kisebbségi önkormányzatok, értelmiségi körök, politikai pártok közös platformon álljanak ki a gyűlöletkeltés ellen és együtt szálljanak síkra egy józanabb és békésebb Magyarországért. Hazánkban ismét olyan hangok kezdtek megerősödni, amelyek könnyű politikai hasznot remélnek a bűnbak-kereséstől, a megbélyegzéstől és a félelemkeltéstől. Legutóbb az ország elitjének többsége apatikusan nézte végig, ahogyan – a 2008-2009 közötti romák elleni sorozatgyilkosság révén - borzalmas tragédiasorozatba torkollott a cigányellenes uszítás. Nem követhetjük el még egyszer ugyanazt a történelmi hibát, hogy csendben maradunk! Roma és nem roma szervezeteknek együtt kell felszólalniuk a jogegyenlőtlenségek ellen!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.