2019. július 5., péntek 15:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 5., péntek (OS) - A Liberálisok is részt vesznek a gyűlöletbeszéd ellen szervezett 1 Magyarország Pikniken

A Liberálisok korábban is kiálltak a kisebbségi csoportokat érintő igazságtalanságok és jogfosztások ellen; idén például Bősz Anett kezdeményezésére második alkalommal rendeztük meg a jogtudatosság hónapját, melynek során a négy leginkább érintett magyar kisebbségi csoportot – romákat, nőket, fogyatékkal élőket, LMBTQI-közösséget – ért joghátrányok ellen szólaltunk fel. A jogállami normákat és a demokratikus intézményrendszert azonban csak együtt, közösen tudjuk helyreállítani Magyarországon. Ezért veszünk részt a pikniken: mert hiszünk abban, hogy 1 Magyarország van, melynek állampolgárai mind egyenlőek. Mert bízunk abban, hogy a pártok és a civilek közös munkájának eredményeként egy konkrét cselekvéseket tartalmazó nyilatkozatot dolgozhatunk ki és mutathatunk be. És mert hiszünk abban, hogy az országunkban nincs helye a gyűlöletkeltésnek.

Kiadó: Magyar Liberális Párt