2019. július 8., hétfő 14:49

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 8., hétfő (OS) - Kiderítettük, hogy a magyarok hány százaléka támogatná a meleg párok örökbefogadását

    A Magyar Liberális Párt örömét fejezi ki amiatt, hogy az idei Pride békésen, rendzavarás nélkül zajlott le, különösen, miután végre nem a vonulókat, hanem a szélsőjobboldali ellentüntetőket zárták kordonok mögé, ahogy azt Sermer Ádám korábban javasolta. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint azonban bőven van még feladatunk, hiszen Magyarországon továbbra sem teljesül a jog előtti egyenlőség, a Fidesz-kormány pedig a társadalom megosztására használja a melegekkel kapcsolatos előítéleteket, és homofób üzenetekkel igyekszik egyben tartani saját táborát.

Felmerült, hogy Tarlós újraválasztása esetén a kormány ismét átírná az Alaptörvényt, amely ez után azt is kikötné, hogy azonos nemű párok soha ne fogadhassanak örökbe gyereket. Kíváncsiak voltunk, hogy a magyar emberek mit gondolnak erről, ezért közvélemény-kutatást rendeltünk az azonos nemű párok megítélésével kapcsolatban. A Závecz Research kutatásából kiderült, hogy a magyar társadalom 24 százaléka kifejezetten támogatja, 21 százaléka ugyan nem ellenzi, de nem is támogatja, 55 százaléka pedig ellenzi az azonos nemű párok örökbefogadását.

Egy több mint 60 országot átfogó kutatás szerint viszont a magyarok az átlagosnál nyitottabbak és elfogadóbbak az LMBTQI-közösség jogegyenlőségét tekintve.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.