2019. július 8., hétfő 14:50

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 8., hétfő (OS) - Kiderítettük, hogy a magyarok hány százaléka támogatná a meleg párok örökbefogadását

A VIACOM kutatása kimutatta, hogy a magyarok az 57 százalékos világátlaghoz képest 64 százalékos arányban egyetértenek azzal, hogy a melegeket ugyanolyan jogok illessék meg, mint bárki mást. A kutatásból az is kiderült, hogy a szexuális kisebbségek elfogadását a magyarok többsége (58 százaléka) a saját kultúrájával és vallásával is összeegyeztethetőnek tartja, a lakosság háromnegyede pedig elfogadná, ha kiderülne, hogy a szomszédja meleg, leszbikus vagy transznemű, és ez nem változtatna a kapcsolatukon. A magyaroknak azonban csak alig több mint egynegyede támogatja az azonos neműek törvényes házasságát, és 40 százalék kifejezetten ellenzi azt.

A Viacom felmérése is jól mutatja tehát, hogy még sok dolgunk van. Éppen ezért folytatjuk a küzdelmet a jogegyenlőségért, mert szeretnénk, ha Magyarország egy sokszínű, nyitott és toleráns országgá válna, ahol mindenki szabadon vállalhatja szerelmét, szexuális irányultságát és nemi identitását. Ne hagyjuk, hogy a kormány megosszon és kijátsszon minket egymás ellen! Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktorék gyűlöletpolitikája bárkit kirekeszthessen a társadalomból!

Sermer Ádám sajtótájékoztatón ismertette a kutatás eredményeit, melyet élőben közvetítettünk a Liberálisok Facebook-oldalán:

Kiadó: Magyar Liberális Párt