2019. július 9., kedd 11:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 9., kedd (OS) - Bősz Anett interpellációja Kásler Miklóshoz: Összeomlás szélén a budapesti egészségügy - Miért áll a fővárosi kórházak fejlesztése?

    Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok országgyűlési képviselőjének Kásler Miklós Emmi-miniszterhez intézett, "Miért áll a budapesti kórházak fejlesztése?" című interpellációja, melyre Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszolt:

Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Államtitkár Úr!

Az elmúlt hetekben többször is érdeklődtem az Egészséges Budapest Programmal kapcsolatban, az Önök válaszai azonban nem oszlatták el az aggodalmaimat.  

A budapesti kórházakkal és egészségügyi ellátással kapcsolatban szinte mindennap hajmeresztő tények látnak napvilágot.  

Az orvoshiány miatt, a nyári hónapokban, Budapesten az összeomlás határára került a sürgősségi ellátás. Különösen súlyos a helyzet a többszörösen sérültek esetében, ahol a rendes kapacitásnak csak a 75 százalékát tudják teljesíteni.

Egész osztályok mondanak fel egyik napról a másikra, a lehetetlen munkakörülmények, a túlórák és az alacsony megbecsültség miatt.

Az egyik kórházban a radiológusok hiánya miatt a sebészeti osztály sem tudja tisztességesen ellátni a feladatát.

A mentősök azért szállítanak életveszélyes sérülteket egyik kórházból a másikba, mert a kórházak nem tudják, vagy nem akarják fogadni a betegeket.

Folyamatosan műtétek maradnak el, betegek halnak meg a fejetlenség, a szervezetlenség és a forráshiány miatt.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.