2019. július 9., kedd 11:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 9., kedd (OS) - Bősz Anett interpellációja Kásler Miklóshoz: Összeomlás szélén a budapesti egészségügy - Miért áll a fővárosi kórházak fejlesztése?

    Budapesten a legkritikusabb a helyzet. Miközben a fővárosiak életszínvonala magasabb az EU-átlagnál, a V4-ek közül nálunk a legegészségtelenebbek az emberek, ebben pedig nagy szerepe van a lezüllesztett egészségügyi ellátásnak is.

Szeretném megkérdezni az Államtitkár urat, igaz-e, hogy hónapok óta áll az Egészséges Budapest Program? Szeretném megtudni, hogy az idei évre előirányzott közel 42 milliárd forintos keretből eddig mennyit használtak fel, és pontosan mi valósult meg eddig a tervekből?  

Az iránt is érdeklődnék, hogy a kormány végül miért nem járult hozzá az Egészséges Budapest Program fejlesztését koordináló nonprofit gazdasági társaság megalakításához, Tóvizi Attila vezetésével?

Emiatt a szervező munkának továbbra is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közalkalmazotti keretei közt kell folynia. Amennyiben a Minisztérium Tóvizi Attila kinevezését azzal indokolja, hogy menedzserszemléletű vezetésre van szükség, ez az intézmény biztosan nem az, ahol a kormánybiztos e tapasztalatát kamatoztatni tudja, mert itt elsősorban közigazgatási és szakmai tapasztalatokra van szükség, amivel azonban Tóvizi Attila bevallottan nem rendelkezik.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.