2019. július 10., szerda 10:06

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. július 10., szerda (OS) - A BRFK-hoz fordul Sermer Ádám a roma holokauszt emlékmű megrongálása miatt

    Sermer Ádám a Budapesti Rendőr-főkapitányhoz fordul a fővárosi Nehru Parton található roma holokauszt emlékmű megrongálása miatt. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje arra kéri Terdik Tamás rendőr-főkapitányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a rongálókat minél előbb megtalálják. Budapest a szabadság és a tolerancia fővárosa, ahol nincs helye a szélsőséges, homofób, rasszista és gyűlöletkeltő bűncselekményeknek. Az ilyen tettek ellen minél előbb és minél határozottabban fel kell lépni.

A Magyar Liberális Párt képviselői, Sermer Ádám és Bősz Anett országgyűlési képviselő éppen azért írta alá a gyűlöletbeszéd ellen fellépő 1 Magyarország Nyilatkozatot, mert egy olyan Magyarországban hiszünk, ahol mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik, és ahol a többségi társadalom kiáll a kisebbségeket ért hátrányos megkülönböztetések ellen. Mert a jogállamot és a demokratikus intézményrendszert csak közösen állíthatjuk helyre Magyarországon.

Arra kérjük Terdik Tamást, hogy a környéken működő térfigyelő kamerák felvételeit mielőbb elemezzék ki, és kiemelt ügyként kezeljék az emlékmű megrongálását. A holokauszt áldozatainak emlékét, a kisebbségek jogait közös erővel kell megvédenünk. Ne hagyjuk, hogy szélsőségesek félelmet kelthessenek Budapesten!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.