2019. július 10., szerda 12:30

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 10., szerda (OS) -

    Az elmúlt idők tapasztalatai alapján kijelenthetjük: a magyar értelmiség döntő többsége, és minden demokratikus gondolkodású politikai, valamint szellemi közösség egybehangzó véleménye az, hogy a magyar tudomány védelme nemzeti ügy, amely megszabja hazánk 21. századi sorsát, éppen ezért nem szabad, hogy politikai játszmák eszköze legyen! Orbán Viktor tudomány- és értelmiségellenes ámokfutása beláthatatlan következményekkel jár a magyar tudományos élet jövőjére nézve. Ha az MTA szétverése után a fiatal kutatók elhagyják az országot, akkor ez egy szellemi elit nélküli nemzet lesz. Egy szellemi elit nélküli országnak pedig nincs jövője. A Jobbik Magyarországért Mozgalom továbbra is szolidaritásáról biztosítja azt a mintegy 5000 kutatót és családjaikat, akiknek jövője és egzisztenciális biztonsága a kormány politikája következtében veszélybe került.

Mindezek tükrében felszólítjuk Vizi E Szilvesztert, hogy – ha már az elmúlt időszakban hangját nem is hallatta a magyar tudományos élet védelmében – a felkínált pozíciót ne fogadja el, és ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető–helyettese

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.