2019. július 11., csütörtök 12:54

JAVÍTÁS - OS - A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OS) - A kormány semmit sem tesz a parlagfű allergiások védelmében - Leszavazták a DK költségvetési javaslatát

    A Demokratikus Koalíció ötmilliárd forintot kért a költségvetésből a parlagfű elleni harcra, ám a kormány megtagadta ezt. Annak ellenére szavazták le a javaslatot, hogy az elmúlt években megduplázódott az allergiások száma, már másfél millió magyar szenved évről-évre az időjárási változások miatt egyre jobban kitolódó parlagfű-szezonban.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormányt ennyire hidegen hagyja a parlagfű elleni küzdelem. Nincsenek meghatározott célok a parlagfű elleni stratégiában, nincs együttműködés a környező országokkal, sem a civilekkel. A kormányhivataloknak kellene ellenőrizniük az irtást, de erre sincsenek megfelelő eszközeik, sem kellő számú ember. Valójában a megfelelő orvosi segítség sem áll rendelkezésre ezen a szakterületen, és az állami vállalatoknál sincs erre forrás, hogy a saját területeiken megoldják a parlagfű mentesítést. Ne csodálkozzon tehát az a kormány, amelyik sajnál ötmilliárd forintot arra költeni, hogy javítson az allergiások életminőségén, ha ezek az emberek minden tüsszentésnél a Fideszt fogják szidni.


     Oláh Lajos
     országgyűlési képviselő
     DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.