2019. július 11., csütörtök 13:32

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OS) - 2019 első félévében is folytatódtak a kedvező költségvetési és makrogazdasági folyamatok – erre világít rá az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése.

A gazdasági tényezők összességében azt mutatják, hogy a gazdasági szereplők – elsősorban a háztartások – bővülő jövedelemmel és vagyonnal rendelkeznek, amely a fogyasztási kereslet növekedésének alapját jelenti. A 2019-es költségvetési hiánycél és az államadósság-szabály teljesülése nincs veszélyben – szögezi le a 2020-as költségvetés zárószavazása előtti napra időzített elemzésében az ÁSZ.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/kiemelt-hir/asz-elemzes-a-2019-i-felevi-koltsegvetesi-folyamatokrol
     Kiadó: Állami Számvevőszék