2019. július 11., csütörtök 13:40

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OS) - Ursula von der Leyen alkalmatlan az Európai Bizottság élére -

    A tegnapi nap során találkozott az Európai Parlament Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakciójával Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökjelöltje. A meghallgatás során bebizonyosodott, hogy a klímavédelmi célok keretében az előző Európai Parlamenthez képest visszalépést szorgalmaz a széndioxid-kibocsátás tekintetében (2030-ra 55%-os csökkentés helyett 50%), valamint nem tudott előállni konkrét javaslatokkal egy EU-s szintű szakpolitikai kérdésben sem. A felmerült kérdésekre pedig gyakran kitérő válaszokat adott.

A meghallgatás is megmutatta, hogy a "zárt szalonban" történt megegyezés káros az Európai Unió egészére nézve: az átláthatóság hiánya, a megkérdőjelezhető legitimitás és a látványos felkészületlenség is jelei annak, hogy az Európai Tanács nem a megfelelő választ adta korunk legnagyobb kihívásaira. Az LMP támogatja a Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakció döntését arról, hogy egységesen nem szavazza meg Ursula von der Leyent bizottsági elnöknek.

A klímaváltozás elleni küzdelem ennél többet érdemel.

Kendernay János
társelnök, LMP

Hanák Gábor
elnökségi tag, LMP
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.