2019. július 11., csütörtök 16:15

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OS) - Adománygyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a pusztító szabolcsi vihar után sérült házakban élő családok és idős emberek megsegítésére. Június végén nyolcvan Kelet-magyarországi településen ötezer épületben okozott súlyos károkat a vihar. A legelesettebb családoknak a Máltai Szeretetszolgálat nyújt segítséget otthonuk helyreállításához, melyhez adományaikkal a karitatív szervezet weboldalán olvasható módokon tudnak hozzájárulni.

    Június 27-én jégesővel kísért orkánerejű szél pusztított Kisvárda, Vásárosnamény és Mátészalka térségében, a szél kamiont borított fel, fákat csavart ki, villanyoszlopokat tört ki és háztetőket vitt le. A katasztrófavédelem adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 80 településén összesen 5135 épület tetőszerkezetét rongálta meg a vihar, 41 lakóépület lakhatatlanná vált.
A Máltai Szeretetszolgálat helyszíni felmérést követően első lépésben Nyírkarász településen indít segítő programot, ahol 210 lakás sérült meg a viharban, ebből 79 tető súlyosan károsodott. Gyűjtés indult a leginkább rászoruló családok és idős emberek támogatására. A karitatív szervezet elsősorban a magukra maradó károsultakat segíti a helyreállításhoz szükséges építőanyagokkal, akik máshonnan nem számíthatnak támogatásra. A rászorulók megsegítésére a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet, részletek a www.maltai.hu oldalon.
      
     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.