2019. július 12., péntek 13:10

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást?

        Sermer Ádám a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában vitázott a 2019-es Budapest Pride tapasztalatairól Dúró Dórával, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjével. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje a vita elején örömét fejezte ki amiatt, hogy az idei felvonuláson nem a jogegyenlőséget követelő vonulókat, hanem a szélsőjobboldali ellentüntetőket zárták kordonok mögé, ahogy azt egy korábbi interjújában javasolta. Úgy fogalmazott: kordon és korlátok mögé azokat a korlátolt gondolkodású embereket kell zárni, akik nem értik, hogy a normalitás ott kezdődik: nem áskálódunk mások szexuális hovatartozásában.
     Dúró Dóra felvetésére, miszerint a Pride-ot be kellene tiltani Magyarországon, mert szerinte csak egy férfi és egy nő kapcsolata nevezhető normálisnak, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy reagált: a Pride a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben senkiben nem kelt félelmet, a felvonulásra pedig mindaddig szükség van Budapesten, amíg az LMBTQ-közösséget ugyanolyan jogok nem illethetik meg, mint heteroszexuális embertársaikat. Hozzátette: A Pride-ra mindaddig szükség lesz, amíg ki nem harcoljuk, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is házasodhassanak és örökbe fogadhassanak, mert – ahogy a Mi hazánk képviselőjének többször hangsúlyozta – egy heteroszexuális pár önmagában nem jelent garanciát egy gyermek egészséges fejlődésére.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.