2019. július 15., hétfő 10:25

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 15., hétfő (OS) - A Bíróságok Napjára

    Július 15-én a Bíróságok Napján köszöntjük a bírákat és az igazságügyi dolgozókat az egész éves szolgálatukért. Az ünnepnap mellett ugyanakkor a mai napon emlékezünk meg a csakis a törvényeknek alárendelt bírói függetlenség deklarálásáról is.

Sajnálatos, hogy a bírói függetlenségről lassan már tényleg csak megemlékezni lehet, hiszen a Fidesz a kormányzása kezdete óta folyamatosan fellép ellene. Az Orbán-kormány egyik első lépése ugyanis az volt, hogy megfosztotta az Alkotmánybíróságot korábbi jogköreitől és feltöltötte a testületet fideszes pártkatonákkal. Mindezt azért, hogy senki se szabhasson határt az ész nélküli törvényhozásuknak és alkotmányozásuknak.

Majd a függetlenség felszámolásában tovább haladtak az alsóbb szinteken is. Törvényellenesen rengeteg bírót kényszernyugdíjaztak, annak érdekében pedig, hogy szoros pórázon tartsák azokat, akiket nem sikerült félreállítaniuk, létrehozták az Országos Bírósági Hivatalt, élén Szájer József feleségével, aki korántsem vádolható pártatlansággal.

Itt azonban még mindig nem állnak meg, most már egyenesen fideszes házibíróságot akarnak létrehozni, ahol csak olyan ember lehet majd bíró, aki a Fidesznek és nem a törvényeknek lesz elkötelezett, olyan, aki nem az igazság szolgálatát, hanem csakis a kormánypártok szolgálatát fogja ellátni.


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.