2019. július 16., kedd 11:24

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) -

    Az expanderek beültetését jelentő műtétre, s a heti 1-2 beavatkozást speciális szövettágító-modelláló töltést, kötéscserét, illetve lézeres és regeneratív sebkezelést, összesen körülbelül 40 ilyen alkalmat magában foglaló expandertágítási folyamatra azért volt szükség, hogy a végső szétválasztás során keletkező kiterjedt sebet saját szövetekkel tudjuk befedni majd a kicsiknél. A beavatkozások részben a Semmelweis Egyetemen, részben pedig a Premium Plasztikai Sebészeten zajlottak.

A magyarországi szakasz a biztonságos kivitelezés miatt volt indokolt.

Jelenleg már oly mértékben sikerült növelnünk a szövettágító implantátumok térfogatát itt Budapesten, amelyre sem hazánkban, sem külföldön nem volt példa, mert korábban elérhetetlennek tűnt ilyen kicsi gyermekeknél.

A család vezető orvosaink kíséretében visszarepül Bangladesbe. A Dr. Csókay András idegsebész vezette harmadik fázis, a 2019 nyarán esedékes végső szétválasztó műtét során történik meg az agyak és a koponyák végleges szétválasztása, s a ki nem fejlődött részek pótlása és fedése a lezajlott szövettágítási folyamattal nyert szövetekkel. Alapítványunk 35 fős magyar missziós csapattal készül, amely 19 orvosból, továbbá 16 fő műtős, asszisztensi és dokumentációs személyzetből áll.

A csapat hisz a hit és a tudomány erejében, mert mindkettő segíti a műtétsorozatot.
     Kiadó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.