2019. július 16., kedd 13:48

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) - Az LMP a glifozát betiltását követeli -

    Az egyik legveszélyesebbnek és erősen rákkeltőnek tartott gyomirtószer, a glifozát betiltását követeli az LMP: kérdéssel fordultunk az ügyben az emberi erőforrások miniszteréhez, egyben felszólítjuk a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést a betiltás érdekében.

A glifozátot a német Bayer mostani leányvállalata, a Monsanto kezdte forgalmazni az 1970-es években, mára a gyomirtó feltételezett káros egészségügyi hatásai miatt a Bayer peráradattal néz szembe az Egyesült Államokban. A magyar kormány pedig mindeközben a Monsanto által erőltetett és monopolizált, a GMO-kal kéz a kézben járó glifozát alkalmazását támogatja. Még az USA-ban is többedik pert nyerik azok, akik ezt a szert használták és különböző rákos megbetegedést kaptak, a cég részvényei mélyrepülésben, de a magyar kormány kitart a multi mellett, még akkor is, ha ennek a magyar emberek egészsége is látja a kárát.

Mint ismert, Ausztria az Európai Unióban elsőként betiltotta a gyomirtó alkalmazását: felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hazánk legyen a második EU-s tagállam.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.