2019. július 16., kedd 15:39

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) - Lezárult a pártoknak és pártalapítványoknak szervezett konzultáció

    Nyolc párt és hét pártalapítvány élt a konzultációs lehetőséggel, és vett részt az Állami Számvevőszék által szervezett egyeztetésen az elmúlt hetekben. A DK, a Fidesz, a Jobbik, a KDNP, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd gazdálkodásért felelős szakemberei fogadták el az ÁSZ meghívását. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és pártalapítványa, valamint az MSZP pártalapítványa nem reagált az ÁSZ megkeresésére. Az ÁSZ a konzultációk alapján véglegezi az pártok és pártalapítványok jövőbeli gazdálkodásának törvényességét erősítő öntesztjét, és hamarosan nyilvánosságra hozva hozzáférhetővé teszi.

2019. június 3-án jelentette be az Állami Számvevőszék, hogy önteszttel és konzultációs lehetőséggel támogatja a költségvetési támogatásban részesült pártok és alapítványaik jövőbeli gazdálkodásának törvényességét.

Az ÁSZ kilenc költségvetési támogatásban részesült pártot (Demokratikus Koalíció, Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Kereszténydemokrata Néppárt, Lehet Más a Politika, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért Párt) és alapítványaikat kereste meg hivatalos levélben, küldött számukra a gazdálkodásuk értékelésére szolgáló kérdéssort, illetve felajánlotta a konzultáció lehetőségét, a pártok és alapítványaik gazdálkodási gyakorlatának erősítése érdekében.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.