2019. július 17., szerda 13:47

A Forgalmazók az Egészségért közleménye
    Budapest, 2019. július 17., szerda (OS) - A Forgalmazók az Egészségért Szövetség működésének egyik alappillére a fogyatékkal élők támogatása, ezért örömmel teszi közzé, hogy partnerszervezete, "A Hallás Társasága" Alapítvány, - együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével - idén másodjára szervez közösségépítő tábort a Balaton mellett azoknak a hallássérült fiataloknak, akik integrációban végzik tanulmányaikat, vagy halló munkatársak között dolgoznak.

    A hiánypótló kezdeményezés célja egy közösség megteremtése, és hasznosítható tudás átadása a hallássérült fiataloknak.
A Balatonalmádiban zajló Hali-tali táborban a fiatalok szabadegyetemi előadásokon és közösségépítő programokon vehetnek részt, emellett pedig sok időt tölthetnek el egymással.

Ezek a fiatalok ritkán találkoznak sorstársaikkal, nehézségeikkel egyedül kénytelenek megküzdeni. Puha Andrea, a tábor egyik hallássérült szervezője szerint a társadalom ma még nem figyel oda eléggé a nagyothallókra. "Ez általában azért van, mert beszélünk, és látszólag úgy állunk helyt, mintha hallásunk teljes birtokában lennénk. Pedig a hallókészülék nem olyan, mint a szemüveg, nem adja vissza a tökéletes hallást. Nap mint nap megküzdünk a kommunikációval, sokkal fáradtabbak vagyunk." - magyarázza.

"A siketeknek nagyon jó közösségük van, összeköti őket a jelnyelv, erős az identitástudatuk. Az integrációban élő hallássérültek viszont nincs kivel megbeszélniük azokat a nehézségeket, amivel a hallássérülésük miatt küzdenek. Ezen próbálunk meg változtatni."

     Kiadó: Forgalmazók az Egészségért

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.