2019. július 22., hétfő 11:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 22., hétfő (OS) - DK: A Fidesz által átnyomott költségvetéssel csak Orbán haverjai járnak jól

Míg a kormány egy-egy milliárd forintot szán a költségvetésből "ovis labdaprogramra" és a Judo világbajnokság megszervezésére, vagy éppen 740 millió forintot a Vajdasági Birkózóakadémia fejlesztésére, addig - az ellenzék javaslatait semmibe véve - a nyugdíjasoknak és az egészségügynek semmi sem jut. Hiába tett javaslatot az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa is a kormánynak, az oktatási eredmények javítására, a verseny élénkítésére a közbeszerzésben, a korrupció elleni fellépésre, a Fidesznek ezek az intézkedések sem állnak érdekében.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tagjai minden maradék józan eszüket kidobva úgy költekeznek, mintha nem lenne holnap. Magyarországnak viszont nincs szüksége olyan uralomra, amelyik látványosan semmibe veszi a magyar emberek érdekeit, magasról tesz az ésszerű javaslatokra, és újabb százezreket készül az út szélén hagyni. Nem az a hazafi, aki Jókai, Mikszáth és Móricz regényalakjait lepipálva lopja el az ország pénzét, hanem az, aki felelősséggel gazdálkodik a nemzet vagyonával. És a Fidesz ennek a felelősségnek a közelében sincs.

Varju László
országgyűlési képviselő, a költségvetési bizottság elnöke
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció