2019. augusztus 1., csütörtök 17:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 1., csütörtök (OS) - Embertelen körülmények a lajosmizsei vasútvonalon - Azonnali megoldást követelünk a MÁV-tól!

Tömegnyomor, zsúfoltság, rosszullétek, embertelen körülmények – Ezek jellemzik a MÁV Start Zrt. Budapest és Lajosmizse között közlekedő S21-es számú szerelvényeit. A napokban bejárták a sajtót a 142-es vonal vagonjain készített felvételek, melyek már-már az indiai vasúti viszonyokat idézik: a járatritkítások miatt sokaknak csak a szerelvények csomagtartóin jut hely. Dolgozók tömege ilyen és ehhez hasonló áldatlan állapotok közepette kényszerül utazni Budapest és az agglomeráció között. Ez teljességgel elfogadhatatlan!

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje nyílt levélben fordult a MÁV Start Zrt. vezérigazgatójához, hogy magyarázatot kapjon a 142-es vasútvonalon tapaszalt elképesztő állapotokra. A polgármester-jelölt levelében tarthatatlannak nevezte a járatritkítás mértékét a vonalon, hétvégenként ugyanis csak minden második órában jár olyan vonat, amely Dabastól tovább közlekedne Lajosmizséig, ez pedig jelentősen beszűkíti a hernádi lakosok utazási lehetőségeit is. Kerékgyártó József, a MÁV Start vezérigazgatója válaszlevelében azt írta: a jelenlegi utaslétszám nem indokolja a járatok sűrítését és a férőhelyek bővítését a vonalon.

Kiadó: Magyar Liberális Párt