2019. augusztus 2., péntek 11:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - DK: Soha ne feledkezzünk meg a porajmos áldozatairól!

Augusztus 2-a a porajmos, a roma holokauszt emléknapja. Ezen a napon emlékezünk meg arról a sokezer áldozatról, akiket cigány származásuk  miatt gyilkoltak meg a nácik és kiszolgálóik, így a magyar hatóságok is.
     A Demokratikus Koalíció felhívja mindenki figyelmét, az áldozatokról és a rémtettekről soha nem szabad megfeledkezni. Különösen fontos ez azokban az években, amikor Magyarországot ismét átjárja a gyűlölet, amikor a Roma Holokauszt Emlékművét rendszeresen meggyalázzák, amikor a határon embereket éheztetnek a tranzitzónákban, amikor a kánikulai napokon elzárják a vizet a cigánysoron, amikor államilag megrendelt uszító szövegek ömlenek mindenhonnan. Mi, európai magyarok együtt, közösen megakadályozhatjuk az újabb borzalmakat, leszámolhatunk örökre a gyűlölettel, és teremthetünk egy élhető, békés világot.

Niedermüller Péter
alelnök