2019. augusztus 2., péntek 13:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - A Liberálisok civil átláthatósági biztosokkal számolnák fel az Orbán-kormány korrupt beruházásait

        A Liberálisok konkrét javaslatot fogalmaznak meg a kormányzati túlköltekezések felszámolása érdekében: javasoljuk, hogy minden milliárdos beruházásnál nevezzenek ki egy civil átláthatósági biztost, a 10 milliárd feletti nagyberuházásoknál pedig egy átláthatósági bizottságot, amely ellenőrzi a beruházásra szánt források elköltését, hozzáfér a költségekkel kapcsolatos dokumentumokhoz, szerződésekhez, és korrupció gyanúja esetén a nyilvánossághoz fordul. Felkérjük a korrupció felszámolásáért küzdő civil szervezeteket, dolgozzák ki, hogyan lehetne bevonni a civileket a kormányzati beruházásokba.
     A civil átláthatósági biztosokkal – akiket a bevont civil szervezetek neveznének ki – elejét lehetne venni a kormányzati túlköltekezésnek és fel lehetne számolni a fideszes korrupciót. Legyen átlátható, ellenőrizhető minden beruházás, legyen felelősségre vonható minden beruházó! Ennek az első lépcsőfoka az, ha az önkormányzati, majd a következő országgyűlési választáson a demokratikus ellenzék leváltja a Magyarországra szégyent hozó Fidesz-kormányt, és vele együtt eltünteti a közpénzből gazdagodó fideszes oligarchákat is.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Szabadai Viktor sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/903374900040757/


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.