2019. augusztus 3., szombat 12:46

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 3., szombat (OS) - Hagyományaink őrzése fontos az agráriumban is

        A mezőgazdasági élet feltételeit, ritmusát a gabonatermesztéshez kapcsolódó munkák adják, mindehhez párosul a vidéki ember szorgalma, amely a hagyományaihoz, szokásaihoz történő ragaszkodását tükrözi – hangsúlyozta Farkas Sándor miniszterhelyettes a IX. Székkutasi Hagyományőrző Szántóversenyen.
     Székkutas jelentős mezőgazdasági hagyományokkal büszkélkedő település, ezért nem véletlen, hogy az itt élő emberek ragaszkodnak tradícióikhoz. A község 1999-ben adott helyet az első székkutasi szántóversenynek, melyet 2011-ben élesztettek újjá és szerveznek meg azóta is rendszeresen.
     Az immár kilencedik alkalommal megrendezett eseményen Farkas Sándor kiemelte, hogy az Agrárminisztérium számára fontosak a szántóversenyek, hiszen nagy mértékben hozzájárulnak az agrárium népszerűsítéséhez, egyszerre ápolják hagyományainkat és adnak teret a legmodernebb technikák megismeréséhez. A korszerű technológiával felszerelt gazdaság és a mögötte lévő emberi tudás, kitartás, szorgalom, és legfőképpen gyakorlat egyaránt fontos tényezők. A szántási munkálatok során bizony kulcsszerepe van a minőségi munkavégzésnek, hiszen ez az egyik alapja a jövő évi termésnek. A verseny pedig nem csak versengés, megmérettetés, hanem gyakorlatszerzés és tanulás is.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.