2019. augusztus 6., kedd 13:53

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - In memoriam Hirosima!

    1945. augusztus 6-ig már több mint 70 millió ember vesztette életét a II. Világháború frontjain, koncentrációs és hadifogolytáboraiban, a hátországok bombázásában.

A városok szőnyegbombázásának poklát a tonnaszám ledobott robbanóanyagok okozták, Hirosimára azonban csak egyetlen egy bomba hullott, de az megváltoztatta az egész emberiség történetét.

A különféle atombombák "tömeggyártása" néhány év múlva olyan helyzetet teremtett, ami a világ pusztulását hozhatta volna és a hidegháború időszakában voltak pillanatok, amikor közel állt a föld egy ilyen tragédiához, az emberi civilizáció megsemmisüléséhez.

Az ’80-as évek közepétől azonban ezeket a baljós árnyakat elfújta a szabadság szele, s az egész világ egy sokkal jobb hely lett.
Ezért keserű most azt látni, hogy újra fegyverkezési versenybe kezdtek a nagyhatalmak vezetői, a meg nem értés, a másság elutasítása, az ellenségkreálás ismét politikai programokká álltak össze, a gyűlölet ideológiája, kultúrája újra a reneszánszát éli.  

Nekünk, baloldaliaknak, humanistáknak missziónk, hogy emlékeztessünk és ne engedjük a múlt árnyait újra visszatérni. Ne engedjük azokat az indulatokat újra felkorbácsolni, amibe a világ már kétszer belerokkant, mert a harmadiknál már az egész világ Hirosima lesz.
Soha többé háborút!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.