2019. augusztus 6., kedd 14:20

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2017-2019-ben megvalósuló "Vitalitás – Családok a Családokért Vidéken" EFOP-1.2.1-15-2016-00362 azonosítószámú projekt sikeresen lezárult. A pályázat 100%-ban finanszírozott; 39,97 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi 2020 program keretein belül, melynek megvalósulását az Európai Unió támogatta.

    A projekt 4 Csongrád megyei településen (Csongrád, Derekegyház, Szegvár, Szentes) valósult meg, ahol helyi családok koordinálták a programokat. Célunk a településeken folyó családfejlesztési munka összekapcsolása, kapcsolatépítés és jógyakorlatok átadása volt. A projekt résztvevői fiatalok, a házasság előtt, ill. házasságban élők és többgenerációs családok voltak. 2 év alatt az eseményeken összesen több mint 1000 résztvevő vett részt.

A projekt tevékenysége 29, szakemberek által vezetett workshopból; 10 intergenerációs eseményből, ahol a cél a generációs szakadék csökkentése volt; és 4 önkéntesek által szervezett programsorozatból (környezettisztasági napok, generációk közti tudásátadási alkalmak, friss házasok, jegyesek mentorálása és a helyi szervezetek felkérése felajánlások céljából a Házasság Hetéhez) állt. A programsorozat közös kirándulással zárult.

A projektben működő online tanácsadás felület az önkéntesség, mentálhigiéné, pályaorientáció és jogi témák mellett családi tanácsadással bővült.
A projekt 2019. 07. 31-én zárult. A fenntartási időszakban a családoknak továbbra is tartalmas programokat kínálunk.

     Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.