2019. augusztus 7., szerda 13:36

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 7., szerda (OS) - Sermer Ádám: Nyilvánvalóan nem lesz kész az e-jegyrendszer őszre

    Tarlós István nyilvánvalóan hazudik, amikor a kampány hevében azt ígéri, hogy már idén őszre bevezetik az elektronikus jegyrendszert Budapesten. Ráadásul a főpolgármester nem először veri át a budapestieket. Tarlós már 2014-ben is megígérte, hogy 2017-ben e-jeggyel lehet majd közlekedni Budapesten. A bejelentés óta több milliárd forintot elköltöttek rá, hogy ez így is legyen, mégsem valósult meg semmi a tervekből. Jelenleg sem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök ahhoz, hogy szeptemberre be tudja vezetni a főváros a használatarányos elektronikus jegyrendszert a tömegközlekedésben.

Az e-jegyrendszer tavalyi bedőlése miatt most is nyomozás folyik, miután Sermer Ádám feljelentést tett az ügyben. A főpolgármesternek négy ember is tanácsot ad évek óta az e-jegyrendszerrel kapcsolatban. Ez sok millió forintos kiadást jelent minden évben. Tarlós mégis azt hazudta, nem tudott róla, hogy zátonyra fog futni a már egyébként is jelentős csúszásban lévő beruházás. Most pedig abban reménykedik, hogy az egész országra kiterjedő e-jegyrendszer bevezetésével majd Budapesten is megoldják helyette az ügyet. Mi viszont szeretnénk megtudni, hogy kik a felelősek a budapestiek megkárosításáért, és miért hazudozik nekünk a főpolgármester. Ezért közadat-igénylést nyújtunk be. Tudni szeretnénk, hogyan tervezi Tarlós bevezetni az e-jegyrendszert 2019 szeptemberére.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.