2019. augusztus 8., csütörtök 09:40

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 8., csütörtök (OS) - A Jobbik ismét, immáron nyolcadik alkalommal nyújt be törvényjavaslatot az állatkínzók ellen

    Az elmúlt hetekben újabb megdöbbentő eseteknek lehettünk tanúi, melyek teljesen jogosan okoztak közfelháborodást. Az állatkínzók, visszatartó erő híján, újabb és újabb gyáva és aljas bűncselekményeket követnek el. Néhány hete például Siófokon egy kutyabarát panzió tulajdonosa vascsővel verte agyon az egyik vendég kiskutyáját, Balotaszálláson pedig egy idős asszony kötötte kötéllel a kocsija után a kutyáját. A Jobbik eddig hétszer kezdeményezte a Parlamentben, hogy jelentősen szigorítsák az állatkínzás büntetési tételét, de a Fidesz-KDNP ezeket rendre lesöpörte.

A Jobbik újfent leteszi az asztalra a több állatvédő szervezettel egyeztetett törvényjavaslatát, hogy az eddiginél sokkal súlyosabb büntetést kapjanak az állatkínzók. Nincsenek illúzióink, hiszen a Fidesz-KDNP eddig rendre az állatkínzók mellé állt, de talán most az egyszer ők is meghallják a jóérzésű társadalom szavát. Egy gyilkosság sem maradhat büntetlenül!

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.