2019. augusztus 8., csütörtök 11:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 8., csütörtök (OS) - DK: Hónapokon át váratják az újbudai betegeket - Októbertől felszámoljuk a tarthatatlan állapotokat!

    Fél évet kell várni egy újbudai szakrendelőben az ultrahangvizsgálatra. Időpontot nem adnak, csak várólistára teszik a betegeket, akik nagyjából fél év alatt kerülnek sorra. A fenntartó önkormányzattól pedig hiába vár a rendelőintézet segítséget.

A Demokratikus Koalíció szerint tarthatatlan, hogy egy ultrahangvizsgálatra már többet kell várni, mint egy műtétre. Lehet, hogy az önkormányzat jelenlegi vezetése büszkén hivatkozik arra, hogy száz millió forintot adtak a kerületben korszerű orvosi műszerekre, de nincs szakember, aki kezelje ezeket, és az önkormányzat szemmel láthatóan nem is óhajt ezzel foglalkozni. Mi, európai magyarok októbertől felszámoljuk a kerületi egészségügyben uralkodó kaotikus állapotokat. Az újbudai betegek is megérdemlik az európai színvonalú egészségügyet! Minden betegnek jár a pontos, szakszerű ellátás, a rendszeres szűrés anélkül, hogy erre hónapokig kellene várnia.

Dr. László Imre
a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa, az ellenzék közös újbudai polgármester-jelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.