2019. augusztus 9., péntek 15:50

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 9., péntek (OS) - Az Agrárkamara a tejfogyasztók után a dinnyevásárlóknak is hadat üzent

    Álságos a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a magyarországi gazdákkal takaródzó érvelése: ha az Agrárkamara valóban a termelők érdekeit képviselné, akkor lépéseket tenne annak érdekében, hogy az európai uniós támogatások a hazai gazdák versenyképességét növeljék a kormánypárti oligarchák és nagybirtokosok további gazdagítása helyett. Szomorú tény, hogy a nyíltan kormánypárti választási kampányt folytató Agrárkamara nem a magyarországi gazdák érdekeit védi, hanem az Orbán-kormány politikai céljait szolgálja ki.

Magyarországon volt már olyan társadalmi-politikai berendezkedés, ahol nem a szabad piac, nem a kereslet és a kínálat elemi törvényszerűségei, hanem az állam határozta meg a különböző termékek eladási árát. Úgy hívták: Magyar Népköztársaság. Az államszocialista rendszer nem véletlenül omlott össze végül: annak csődje a piac feletti állami irányítás, a tervgazdaság egyenes következménye volt.

Sajnálatos, hogy az Orbán-rendszer a szabad piaci folyamatokba történő állami beavatkozás folyamatos erőltetésével gazdaságpolitikai elveit tekintve is egyre távolabb kerül Nyugat-Európától, miközben működésével feleleveníti az államszocialista múlt emlékeinek baljós árnyát.

Chladek Tibor
a Liberálisok Pest megyei elnöke,
a párt agrárszakértője

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.