2019. augusztus 12., hétfő 07:44

A Közlekedő Tömeg Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - Több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma, akár 40 fok is lehet az utastérben – szarvasmarhákat már tilos lenne ekkora hőségben szállítani

A másodfokú hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klímaberendezés – állítja a Közlekedő Tömeg Egyesület. Ez a BKV légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát jelenti. Az állítást számos, hőmérővel végzett helyszíni ellenőrzésükre, és az általuk üzemeltetett hibabejelentő felület, a Tudatos Közlekedő adataira alapozzák.

A Tudatos Közlekedő chatalkalmazás (www.m.me/tudatoskozlekedobot) segítségével könnyedén jelezhetik az utasok a BKK és az egyesület részére, ha a buszon, amin éppen utaznak, nem működik a klíma. Az idei évben eddig összesen 381 BKV-busz légkondicionáló berendezésére érkezett panasz, a járművek jelentős részét pedig már több utas is bejelentette, egymástól függetlenül. A legtöbb panasz az 5-ös, 7-es, 9-es, 4-6-os, 200E, 136E, 194M, 223M, 32-es és 21-es vonalakon közlekedő buszokra érkezett.

Forróbb napokon akár 50 hibás klímára vonatkozó bejelentés is érkezik a Tudatos Közlekedőre, ezeket az egyesület 24 órán belül továbbítja a BKK részére. A felhasználók panaszainak valódiságát az egyesület tagjai rendszeresen ellenőrzik helyszíni mérésekkel, melyek során azt állapították meg, hogy a bejelentések szinte maradéktalanul megfelelnek a valóságnak.
     Kiadó: Közlekedő Tömeg Egyesület