2019. augusztus 12., hétfő 07:44

A Közlekedő Tömeg Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - Több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma, akár 40 fok is lehet az utastérben

    A BKV annyit reagált minderre, hogy a klímaberendezések napközben romlanak el, ezért van hőség az autóbuszokon. Az egyesület szerint ez nem fedi a valóságot: számos buszról rendszeresen kapnak panaszbejelentéseket az utasoktól, mely azt bizonyítja, hogy jellemzően meg sem javítják a járművek klímáit. A BKV továbbá azzal mentegetőzik, hogy az elromlott klímaberendezéssel rendelkező buszokat azonnal lecserélik egy másikra, ám a Közlekedő Tömeg szerint ez szinte sosem történik meg.

Az egyesület szerint emiatt sokan az autózást választhatják a tömegközlekedés helyett, ezzel tovább növelve a városban amúgy is jelentős légszennyezést és a dugókat, hiszen forró járműveken senki sem utazik szívesen. A buszvezetők nem megfelelő munkakörülményei továbbá veszélyeztetik az egyébként is elégtelen utánpótlást, hiszen egyáltalán nem vonzó munkalehetőség egész nap 35-40 fokban vezetni.

A Közlekedő Tömeg Egyesület ismételten kéri a BKV Zrt. vezetését, hogy haladéktalanul intézkedjen a klímaberendezések átfogó javításáról, hiszen idén nyáron is várhatóak még hasonlóan forró időszakok.

Egyesületünk Facebook-posztja, mely számos mérési eredményt szöveg és kép formájában is tartalmaz, az alábbi linken található: https://www.facebook.com/kozlekedotomeg/photos/a.1129802367114591/2493873150707499/
     Kiadó: Közlekedő Tömeg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.