2019. augusztus 12., hétfő 13:48

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - LMP: A fiatalok világnapja alkalmából -

    A fiatalság a tettrekészséget, a tenni akarást, a jövőt jelenti, a magyar kormány pedig pont ezeket veszi el a fiataloktól. Elveszi a tanulás lehetőséget, az itthoni családalapítás örömét, és azzal, hogy nem foglalkozik a mindennapjainkban jelen lévő klímaválsággal: a jövőnket is elvennék.

A tragikomikussá váló kormányzati programok helyett (Gyere Haza Fiatal, Vállalkozz Itthon Fiatal) valódi intézkedésekre van szükség a fiatalok drámai kivándorlásának megállításához: 21. századi közoktatásra, a felsőoktatási tandíj eltörlésére, a fiatalok egyre súlyosabb tüneteket produkáló lakhatási problémáinak megoldására, a családtámogatások igazságosabbá tételére.

De korunk legnagyobb, és a fiatalok jövője szempontjából legfontosabb kihívása a klímaválság. Felszólítjuk a kormányt, hogy fogadja el az LMP javaslatát: hirdessen klímavészhelyzetet, alkosson klímatörvényt és konkrét cselekvési tervet - kezdjen el tehát valóban foglalkozni az éghajlatváltozás problémájával. Azonnal cselekedni kell, mert a tét nem csak a mi jövőnk. Mi döntünk a gyerekeink és az unokáink jövőjéről is. Greta Thunberg üzenete legyen intő jel a fiatalok világnapja alkalmából: "Azt mondjátok, mindennél jobban szeretitek a gyermekeiteket, miközben a saját szemük előtt lopjátok el a jövőjüket".

A jövő zöld lesz, vagy nem lesz.

Pitz Dániel
elnökségi tag


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.