2019. augusztus 12., hétfő 15:13

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - Népszavazás Terézvárosért – gigaberuházások helyett több zöld felületet a kerületbe!

    Betondzsungel helyett parkokat, zöldfelületeket a belvárosi kerületekbe – erről szól a népszavazás, melyet Soproni Tamás, az ellenzék VI. kerületi polgármesterjelöltje nyújtott ma be.

Bár a korábbi tervek szerint egészen máshogy használták volna fel a Podmaniczky utcával párhuzamos elhasznált vasúti területet, úgy tűnik, ha a kormány gondol egyet, a Főváros máris ugrik, hogy végrehajtsa. Ide építenék ugyanis a Fővárosi Nagycirkusz újabb épületét, egy olyan betonmonstrumot, melyre egyáltalán nincs szüksége az amúgy is rendkívül kevés zöldfelülettel rendelkező kerületnek.

Egy XXI. századi városnak nem betonra és aszfaltra van szüksége, hanem a zöldfelületek radikális növelésére. Ez a beruházás pedig nemcsak Terézváros, hanem egész Budapest számára előnytelen, hiszen itt már amúgy is túl sok az intézmény, túl sok a funkció a főváros peremkerületeihez képest, melyek emiatt pedig alig kapnak valamit abból a fejlődésből, amit Budapesten látni szeretnénk.

A ma benyújtott népszavazási kérdés arra irányul, hogy a Terézváros képviselő testülete olyan módon módosítsa a kerületi építési szabályzatot, hogy az megakadályozza újabb betonmonstrumok építését és kizárólag fás, parkos, ligetes terület létrehozását engedélyezze.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.