2019. augusztus 13., kedd 11:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 13., kedd (OS) - DK: A V4-ek között is a magyarok fizetése a legalacsonyabb - A munkának nincs becsülete, ha soha nem dolgozott politikus-oligarchák vezetnek egy országot

    A legfrissebb adatok szerint már nem csak a nyugat-európai bérek vannak fényévekre a magyar bérektől, hanem lehagytak minket a környező országot, a kormány által sokat hivatkozott V4-ek is; Csehország, Lengyelország és Szlovákia. Az Orbán-kormányt láthatóan nem zavarja, hogy becsületes munkából megélni nem, csak túlélni lehet: ez történik, ha luxusrepülők, yachtok és kastélyok bűvkörében élő, soha nem dolgozott gazemberek vezetnek egy országot.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországon a tisztességes munkának mindaddig nem lesz becsülete, amíg egy közpénzeken élősködő kormány vezeti az országot. A DK szerint amíg a Fidesz van hatalmon, a magyar bérek maradnak ott, ahol most vannak; egyik fideszes milliárdos oligarcha sem fog arra panaszkodni, hogy Magyarországon nehéz megélni. A DK szerint a hosszútávú megoldás nem az elvándorlás, hanem a kormány leváltása: Orbánék európai kudarca után az önkormányzati választáson is vereséget kell mérni rájuk, hogy elkezdődjön a változás.


Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.