2019. augusztus 13., kedd 23:41

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 13., kedd (OS) - A Tolna megyei település nyerte a XXVI. "Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője" összetett fődíját. Augusztus második vasárnapján Balatonszárszón 10 csapat mérte össze erejét a hagyományos virtusvetélkedőn 11 versenyszámban, többek közt a 3,5 mázsás saroglya megtartásában, 50 kilós zsákok cipelésben és traktorhúzásban a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) versenyén.

    A látványos erőkifejtés mellett a technikára is szükség volt, mert az önvédelmi eszközök kezeléséről, a kerékpáros akadály pályán az ügyességről, a minél jobb időre való teljesítésről is számot kellett adni. Az erős kezeknek pár perccel később, remegni se volt szabad, hiszen a lövészetnél a sikeres szereplés például ezen is múlt.
A látványos versenyszámok legjobbjai számos ajándékkal és értékes serlegekkel térhettek hazai. A sok-sok szép elismerés közül a teljesség igénye nélkül említendő, hogy a Bölcskére került fődíj kupa mellett – melyet dr. Pintér Sándor Belügyminiszter ajánlott fel – Encsencs csapata dr. Simicskó Istvánnak, a Honvédelmi Sportszövetség elnökének serlegét emelhette magasba összesített másodikként.
Határon túlról érkezett csapatként Csicser izmos képviselői az MTTOSZ különdíja mellé sok-sok ajándékot gyűjthettek be. A Díjak átadásában dr. Hatala József ny. altábornagy, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Prof. dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke kapta a legtöbb hálás "feladatot".

     Kiadó: Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.