2019. augusztus 14., szerda 16:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - A minisztérium eddig is tárgyalt, ezután is kész tárgyalni a MOK-kal – reagálás a MOK nyilatkozatára

Bízunk benne, hogy a MOK elnöke, Éger István továbbra is a tárgyalásokat részesíti előnyben és nem a médián keresztül történő üzengetést. A minisztérium eddig is tárgyalt, ezután is kész tárgyalni a  MOK-kal. Az a célunk, hogy az orvosok és az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülését növeljük. A kormány intézkedéseinek köszönhető, hogy az orvosok bére 2010 és 2017 között átlagosan a két és félszeresére emelkedett, és az egészségügyi szakdolgozók bére 2016 és 2022 között átlagosan ugyancsak a két és félszeresére emelkedik, melynek idei fedezete 14 milliárd forint, a jövő évi pedig csaknem 82 milliárd forint. A rezidenseket jelentős ösztöndíjakkal segítjük, a kórházfejlesztések eredményeképpen pedig egyre javulnak az orvosok munkakörülményei és szakmai fejlődési lehetőségei is. Jövőre is folytatódik minden idők legnagyobb egészségügyi fejlesztése, a 700 milliárdos Egészséges Budapest program, amelynek részeként további nagy értékű diagnosztikai eszközök beszerzésére és szakrendelők felújítására kerül sor.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma