2019. augusztus 14., szerda 16:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - A minisztérium eddig is tárgyalt, ezután is kész tárgyalni a MOK-kal – reagálás a MOK nyilatkozatára

    A 2020-as költségvetésben közel 2000 milliárd forint áll majd rendelkezésre egészségügyi célokra, ez 2010-hez viszonyítva 770 milliárd forinttal jelent több forrást, és 184 milliárd forinttal magasabb, mint 2019-ben. Mindezek hatására  jelentősen nő az orvosi diplomát választók száma, csökken az elvándorló orvosok száma és 2010 óta csaknem hatezerrel több orvos dolgozik.  A kormány elkötelezett minden egészségügyi dolgozó, így az orvosok anyagi megbecsülésnek további javítása mellett is,  a minisztérium és az érdekképviseletek között – köztük a MOK-kal is - rendszeresek az egyeztetések, legutóbb június végén is volt ilyen. Bízunk benne, hogy a szakmai párbeszédet nem fogja felülírni a politikai hangulatkeltés, és folytatni tudjuk a tárgyalásokat.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.