2019. augusztus 14., szerda 16:57

A Plácido Domingo Classics Fesztivál közleménye - BŐVÍTETT
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - A korábban kiadott közleményből technikai hiba miatt kimaradt az utolsó mondat! Kérjük felhasználóinkat, hogy ezt a változatot használják!

Idealista békekövet

Hatvan éve a színpadon, napjainkig 151 szerep, több száz kép-és hangfelvétel, világszerte rekord számú CD és DVD eladás, megszámlálhatatlan elismerés. Ahogy írták, kétségkívül a rekordok, a szuperlatívuszok művésze.
     Ő a felejthetetlen Don José a Francesco Rosi rendezésében bemutatott Carmen-filmben.  Az eredeti helyszíneken játszódó Tosca előadáson a televíziós élőközvetítésnek köszönhetően sok millióan láthatták Cavaradsossi szerepében. 1990-ben Luciano Pavarotti, José Careras és ő egy korszakalkotó hármast hoztak létre. Ő napjaink operajátszásának a motorja.
     Caruso óta az első tenor, aki huszonegyszer lépett fel a Metropolitan évadnyitó előadásán, százegyszer hívták a függöny elé, nyolcvanperces tapsorkán köszöntötte az Otello bécsi bemutatóján 1991-ben.
     A szívéhez  legközelebb áll a Végtelen szeretet című albuma, amelyen Wojtyla pápa versein keresztül a megbékélés, a tolerancia üzenetét tolmácsolja.
     Őszinte szeretettel, és önzetlenül segít az élet bármely területén, és soha nem tévesztette szem elől a bajbajutottakat. Az 1985-ös mexikói földrengés után az elsők között ajánlotta fel a segítségét, és aktív közreműködő volt a mentési munkálatokban.
     A színházi portástól az államelnökökig mindenkit egyforma tisztelettel illet. Azon kevés művészek egyike, akik a személyüket körülvevő sztárolás mellett is megőrizték az emberségüket. Minden megnyilvánulásából végtelen szeretet árad.  Elegancia, közvetlenség és nyitottság jellemzi.
     Minden földrészen ismerik és tisztelik. Érzelemben gazdag, különleges hangjával több évtizede sok-sok millió embernek szerez örömteli pillanatokat.
     "Idealista békekövetnek vallja magát. Véleménye szerint a zenének nincs nemzeti, ideológiai hovatartozása. Mindenkin és mindenen felülemeli az embereket, bárhol élnek, bármiben hisznek".  A határokon átívelő művészi munkája, és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve 2017-ben fesztivált alapítottak New York-ban. Közel húsz éve dolgozunk együtt, amire különösen büszkék vagyunk.

Plácido Domingo, szertettel várunk Magyarországra!

Kiadó: Plácido Domingo Classics Fesztivál