2019. augusztus 15., csütörtök 11:05

A Haza Pártja közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Brüsszel szeptember 5-én dönt a magyar devizahitelesek ügyében. Kásler Árpád személyesen védi meg a magyar devizahitelesek ügyét Brüsszelben. Tízezer magyar devizahiteles sajátkezű aláírásával csatlakozott A Haza Pártja elnöke által kezdeményezett petícióhoz. Mint ismeretes, a Kásler ügynek köszönhetően született meg az elszámolási törvény, amely csak részben orvosolta a banki kifosztás következményeit. A Haza Pártja teljes rehabilitációért és jóvátételért harcol immáron hetedik éve.

    Kásler Árpád, A Haza Pártja elnöke által 11 hónapja benyújtott petíciót, amelyhez tízezer magyar devizahiteles saját kezű aláírásával csatlakozott, szeptember 5-én bírálja el az Európai Unió Parlamentjének Petíciós Bizottsága. A döntés előtt Kásler Árpád személyes meghallgatására is sor kerül Brüsszelben. A petícióban a Magyarországi "devizahiteles" végrehajtások és kilakoltatások azonnali leállítását kérik, amíg ítélet nem születik, a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, ugyancsak Káslerék által benyújtott keresetben. Fő kifogásuk, hogy a magyar parlament az elszámolási törvény megalkotásakor, nem helyeztette hatályon kívül, a bankok által tisztességtelenül felszámolt tételekkel terhelt ügyletekben, a bank általi szerződés felmondásokat. Így maguk a bankok, a tisztességtelen tételek felszámításával taszították fizetésképtelenségbe az adósokat. A Brüsszeli meghallgatás és döntés A Haza Pártja honlapján lesz nyomon követhető, illetve bővebb információk ott olvashatóak.

     Kiadó: A Haza Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.