2019. augusztus 15., csütörtök 11:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Az állatvédelem helyzete a mai magyar közállapotok hű és tarthatatlan tükre -

    De nem csak az állatok közvetlen kínzásáról, pusztításáról van szó. Ma már bizonyított, hogy a fenntarthatatlan gazdaság- és területpolitika a biológiai sokféleség tömeges csökkenésével jár (soha ilyen léptékű csökkenés ilyen rövid idő alatt nem volt tapasztalható), de még a háziasított haszonállatok tartását is olyan előírások szabályozzák, amik nem csak az állatok szenvedését, de végső soron a fogyasztók egészségét is veszélyeztetik (napfény nélküli, túlzsúfolt, antibiotikumokkal és nyugtatókkal teli tartás, vállalhatatlan szállítási és vágási körülmények).

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy kezdjen nyílt szakmai, társadalmi és politikai vitát erről a kérdésről, és tegye meg a szükséges lépéseket, valamint a civil szervezetek együttműködését is kérjük a témában. Az LMP továbbá politikai egyeztetést kezdeményez minden országgyűlési frakció meghívásával.

Demeter Márta
frakcióvezető-helyettes

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.