2019. augusztus 17., szombat 11:24

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 17., szombat (OS) - Az Európai Baloldal nemzetközi tapasztalatcserét szervez Budapesten a “túlturistásodás" (overturism) miatt

        Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke munkakonferenciát szervez Budapesten a belvárost ellepő turistaáradat problémáinak megoldására. Személyesen tett javaslatot az erzsébetvárosi ellenzéki polgármester-jelölteknek a konferencia megszervezésére.
     Niedermüller Péter, az ötpárti ellenzéki összefogás jelöltje örömmel vette a kezdeményezést, és az Európai Parlamentből is javasolta az üggyel foglalkozó politikusok meghívását.
     Hunvald György is pozitívan reagált, hangsúlyozva, hogy a lokálpatrióták programjában kiemelt szerepe van a kérdés átfogó és szigorú szabályokat tartalmazó kezelésének.
     Moldován László korábbi LMP-s politikus támogatja a közös megoldások keresését a zöldpolitika szempontjainak érvényesítésével.
     Vajnai Attila kezdeményezte a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítására fordított közpénzek megspórolását úgy, hogy a takarítást a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.
     Erzsébetvárosban például jelenleg 500 milliónál is többet költenek évente az utcák takarítására a közös kasszából. A megspórolt pénzből szociális kiadásokra, környezetvédelemre és a lakhatási válság enyhítésére lehetne költeni az Európai Baloldal szerint.
     A konferenciát a tervek szerint Erzsébetvárosban szervezik, ahova civil és szakmai szervezetek is meghívást kapnak, és külön szekcióülésen lesz szó a rövid távú lakáskiadás (Airbnb) problémáiról.

http://amiidonk.hu

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.