2019. augusztus 22., csütörtök 12:33

Az Arany-Korona Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 22., csütörtök (OS) - Földművesek ünnepnapja

Az "Arany - Korona" Alapítvány 2019. szeptember elején tartja a III. Földművesek Napja rendezvényt Bugyi Nagyközségben az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint Bugyi Nagyközség Önkormányzata támogatásával.
     A III. Földművesek Napján emlékezünk Nagyatádi Szabó István egykori pártelnök, Földművelési Miniszter születésének (1863. szeptember 17.) 156-i évfordulójára, - amely nap 2018. szeptember 27-től országgyűlési határozat alapján a Földművesek Emléknapja - a magyar földreform megalkotójára és megtestesítőjére, aki a paraszti társadalmat kisgazdának tekintő, a kisgazdák sorsán javítani akaró, és a földműves-kisgazda társadalmat megillető elismerés érdekében munkálkodott élete végéig.
     Továbbá ezen ünnepnap hivatott a földműves kisgazdák egész éven át végzett áldozatos munkájának megbecsülését kifejezni, így Bugyi Nagyközségben a földműves kisgazdák munkájának elismerésében a III. Földművesek Napján 110 gazdálkodó, családi gazdaság, őstermelő, állattenyésztő, mezőgazdasági kisvállalkozó részesül.
     A rendezvény kezdeményezője, Dr. Torgyán József a közelmúlt Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter, Nagyatádi Szabó István születésnapját - amelyet az Országgyűlés 2018. 09. 27-től Földművesek Emléknapjává nyilvánított - ajánlotta az egykori miniszter munkássága méltatása mellett a földműveseknek rangjukhoz méltó elismerésben részesíteni.

Lambert Győzőné, Arany-Korona alapítvány képviselője, Földművesek Napja társalapítója

Kiadó: Arany-Korona Alapítvány

------------------------------------------------------------------