2019. augusztus 23., péntek 08:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - DK: Idén is másfél millió allergiás szenved a kormány nemtörődömsége miatt

    A napokban extrém magasra emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, ez pedig másfél millió magyarnak egyenlő a viszkető szemekkel, folyamatos tüsszögéssel, orrfolyással, rossz közérzettel. Ez az eredménye annak, hogy a magyar kormány évek óta semmit sem tesz a parlagfű-mentesítésért: az irtásra vonatkozó törvényeket még a nagy állami vállalatokkal sem tartatják be, sőt még arról sem hoztak törvényt, hogy a parlagfűvel fertőzött területek után legalább ne járjon uniós földalapú támogatás. A kormány miatt ma is másfél millió magyar szenved és költ többezer forintot gyógyszerekre.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta a parlagfű-allergiában szenvedő másfél millió magyart. A DK szerint hosszú távú stratégiára, EU-s források bevonására, felelősségre vonható kormánybiztosra, az orvosi szolgálat megerősítésére, nemzetközi együttműködésre és a hazai költségvetésből erre fordított összeg többszörösére van szükség a hatékony parlagfű elleni harchoz. Felháborító, hogy idén is másfél millió allergiás magyarnak kell szenvednie a kormány nemtörődömsége miatt, a helyzet pedig a klímaváltozás miatt csak rosszabb lesz.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő, a Nemzetközi Parlagfű Egyesület tagja
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.