2019. augusztus 23., péntek 10:46

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - Egészség és életmód az ókori Egyiptomban - Múmiák a középpontba konferencia az Aegyptus et Pannonia 6. keretében

        Múmiák a fókuszban! A világ legkiválóbb múmiaszakértői Budapesten!
     Köztük Albert Zink, aki mindent tud Tutanhamonról és Ötziről, Helen D. Donoghue, David Minnikin, Andreas Nerlich a lepra és a tébécé kutatásának úttörői, Dario Piombino-Mascali a palermói múmiák avatott ismerője.
     A magyar szervezők Győry Hedvig az ókori egyiptomi orvoslás hazai szakértője, Scheffer Krisztina orvostörténész, Szikossy Ildikó és Pap Ildikó a váci múmiák kutatói, Pálfi György a fertőző megbetegedésekkel foglalkozó antropológus.
     A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeuma nemzetközi konferenciát szervez az "Egészség és életmód az ókori Egyiptomban - Múmiák a középpontban" címmel.
     A rendezvény alapja a Nephthys-projekt, a Magyar Természettudományi Múzeumban őrzött egyiptomi múmiák multidiszciplináris kutatása. A konferencia sajtótájékoztatójának házigazdája Bernert Zsolt, az intézmény főigazgatója.

     Kiadó: Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.