2019. augusztus 23., péntek 13:38

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - Nemzeti Hitvallásunkkal tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését – hangsúlyozta Bóka János az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapján rendezett konferencián Varsóban.

        Kiemelte továbbá, hogy Magyarország Kormánya a 2018-2020 közötti időszakban 200 millió forinttal támogatja az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platform tevékenységét, amely előmozdítja a nemzetközi együttműködést a totalitárius rendszerek működésével kapcsolatos tudás növelése, valamint az áldozatokról való megemlékezés érdekében.
     2011 júniusában, a magyar EU-elnökség alatt, magyar-litván-lengyel kezdeményezésre, az EU-tagállamok igazságügyi miniszterei az 1939-ben Moszkvában megkötött Molotov–Ribbentrop-paktum aláírásának napját, augusztus 23-át nyilvánították a totalitárius rendszerek áldozatainak európai emléknapjává.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.